OMLET S BUKOVAČAMA
POTREBNE NAMIRNICE:
- 200 g gljiva bukovača
- 1 glavica luka
- 6 jaja
- 1 vezica peršina
- 2 lice ribanog parmezana
- 1 lica maslaca
- sol
- papar
PRIPREMA: Gljive očistite, operite i krupnije narežite. Luk ogulite, nasjeckajte i propirjajte na lici maslaca. Dodajte bukovače, promijeajte i dalje pirjajte. Kad gljive omekšaju i voda ispari posolite i popaprite, uspite sjeckani peršin i dodajte još kockice maslaca pa maknite s vatre. Za omlete razmutite cijela jaja s 3 žumanjka, dodajte ribani sir, malo soli i papra i na kraju čvrsti snijeg od 3 bjelanjka. U masu dodajte bukovaču pa ispecite na maslacu 4 omleta. Skliznite ih na tople tanjure i poslužite odmah. Ako uz ovako pripremljene omlete pripremite i neku juhu i poslužite odgovarajuću salatu, imat ćete ukusan, hranjiv i potpun objed.
- Pregleda: 713